Sonntag, 28. Februar 2010

DIŞ TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLARI İSTİŞARE TOPLANTISI’NDA
DOĞU TÜRKİSTANLILARI TEMSİLEN DTSH BAŞBAKANI
İSMAİL CENGİZ TÜRK DEVLET PROTOKOLÜNDE AĞIRLANDI






Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı İsmail Cengiz, T.C. Devlet Bakanlığı tarafından İstanbul Cevahir Otel Kongre Merkezi’nde düzenlenen Dış Türkler ve Akraba Toplulukları Toplantısı’na katıldı.

Türkistan kuruluşlarını temsilen devlet “A” protokolünde ağırlanan İsmail CENGİZ, Türkiye Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hemen yakınında yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından DTSH Başbakanı İsmail Cengiz, Doğu Türkistan Milli Merkezi Genel Sekreterliği sıfatıyla Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile 8 dakika baş başa görüşmede bulundu.

Devlet Bakanları Faruk Çelik ve Egemen Bağış ile de görüşen İsmail Cengiz, Türk-Çin ilişkileriyle ilgili kanaatlerini yetkililerle paylaştılar.

Kosova Cumhuriyeti Devlet Bakanı, Makedonya Cumhuriyeti Devlet Bakanı, KKTC Dışişleri Bakanı, Sırbistan Devlet Bakanı ve Ukrayna Hükümeti Kırım Milli Meclisi Başkanı Mustafa Cemiloğlu ile IRCICA Başkanı Sayın Halit Eren ile bir arada yer alan İsmail Cengiz, önümüzdeki günlerde Doğu Türkistan sorunu ile hazırlanan ülke raporunu ilgili uluslar arası kurum ve kuruluşlarla paylaşacaklarını söyledi.

Korash ATAHAN

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Kültür ve Propaganda Bakanligı

27.02.2009

Keine Kommentare: