Montag, 22. Februar 2010

DoğuTürkistan Cumhuriyeti Sürgündeki hükümet paaliyetleri‏

1. DTSH (Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti) Başbakanı İsmail CENGİZ 22 Şubat 2010 Pazartesi günü konferans vermek üzere Kocaeli'ye gitti.


Kocaeli Üniversitersi Öğrenci Kulübü tarafından düzenlenen Doğu Türkistan'ın Problemleri konulu toplantıda; Doğu Türkistan Göçmenler Derneği Başkanı Yakup Can ile Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Fethi Ahmet Yüksel de birer konuşma yapacaklar.

DTSH Başbakanı Cengiz, toplantı sonrası Kocaeli basınını ziyaret ederek, Doğu Türkistan'ın sorunlarını kamuoyu ile paylaşacaklar.

2. DTSH Başbakanı İsmail Cengiz, 18 Şubat 2010 Perşembe günü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Bahçesaray ile Bursa'nın kardeş kent anlaşması dolayısıyla düzenlenen imza törenine katılmak üzere Bursa'ya gitti.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, Kırım Parlamentosu Milli Meclis Başkanı Mustafa Cemiloğlu, Bursa Valisi, Bahçesaray Valisi ve Belediye Başkanı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Milletvekilleri ve üst düzey bürokratların hazır bulunduğu yemekli toplantıda, DTSH Başbakanı, Kırım lideri Cemiloğlu ile bir görüşme yaptı.

3. Sultan Abdulhamit'in ölümünün 92 nci yılı münasebetiyle İstanbul Malta Köşkü'nde düzenlenen özel yemekli toplantıda DTSH Başbakanı İsmail Cengiz bir konuşma yaparak, Osmanlı Sultanı Abdulhamid'e, torunu Şehzade Abdulkerim Efendi'ye Doğu Türkistan halkının minnet ve şükranlarını ifade etti. Hayatta kalan son şehzadelerden Harun Osmanoğlu beyefendiye minnet ve şükran duyglarının ifadesi olarak Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti'nin devlet şeref madalyası vermek üzere bir tören düzenleyeceğini açıklaması, davetlierin takdirine sebep oldu.

Yemekli toplantıda DTSH Başbakan Yardımcısı Hızırbek Gayretullah ile Doğu Türkistan Vakfı Gen. Sek. Hamit Göktürk de hazır bulundu.

D.T.S.H Kültür we Propaganda Bakanligi

22.02.2010

Keine Kommentare: