Montag, 30. Juni 2008

Doğu Türkistan Birlik Teşkilatı’ndan Zaman’a ziyaret


Merkezi Mörfelden- Walldorf’ta bulunan Doğu Türkistan Birlik Teşkilatı Başkanı Korash Atahan, Zaman Gazetesi’ni ziyaret etti. Atahan, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Mahmut Çebi’yle görüşerek, çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çin’in esareti altında yaşayan Uygur Türklerinin çektiği sıkıntıları aktaran Atahan, “Eskiden beri Uygurların öz vatanı olan Doğu Türkistan’da 59 yıldır Çinlilerin işgali altında sistematik bir asimilasyon ve milli bilinçten uzaklaştırma programı uygulanmaktadır,” dedi.




Çin tarafından 12 milyon olarak gösterilen Uygur nüfusunun gerçeği yansıtmadığını söyleyen Korash Atahan, gerçekte 23 milyon olan nüfusun Çin tarafından bilinçli olarak az gösterildiğini ve nüfus artışını engellemek için değişik baskılar ve yöntemlerin Çin tarafından uygulanmakta olduğunu belirtti.



Başkan Atahan, Doğu Türkistan davası için, “Bu bir insan hakları mücadelesi değil, 49 senedir işgal altında olan Doğu Türkistan Milli Devleti’ne yeniden sahip olma mücadelesidir,” şeklinde konuştu. İsmail Çevik, Frankfurt


21 June 2008, Saturday

Menbe:
http://www.eurozaman.com/euro/detaylar.do?load=detay&link=35119

Keine Kommentare: